دوره 2، شماره 1 - ( 1-1402 )                   جلد 2 شماره 1 صفحات 35-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Habiba M, Arab A. The effectiveness Intensive Short-Term Dynamic Psychotherapy in Defensive style changes and Emotional cognitive cohesion In patients with depression. ijndd 2023; 2 (1) :26-35
URL: http://jndd.ir/article-1-36-fa.html
حبیبا محمد، عرب علی. اثربخشی روان‌درمانی پویشی فشرده کوتاه‌مدت در تغییرات سبک‌های دفاعی و انسجام شناختی هیجانی در بیماران مبتلا به افسردگی. مجله اختلال‌های عصبی تحولی. 1402; 2 (1) :26-35

URL: http://jndd.ir/article-1-36-fa.html


استادیار، گروه روانشناسی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
چکیده:   (35 مشاهده)
مقدمه و هدف: با توجه به شیوع بالای اختلال افسردگی و روند روبه رشد آن و تاثیرات منفی بسیاری که بر سلامت روانی و جسمی افراد و جنبه‌های مختلف زندگی آنها می‌گذارد؛ پژوهش حاضر با هدف بررسی اثربخشی روان‌درمانی پویشی فشرده کوتاه‌مدت  در تغییرات سبک‌های دفاعی و انسجام شناختی هیجانی در بیماران مبتلا به افسردگی صورت گرفته‌است. 
روش: طرح پژوهش حاضر نیمه‌آزمایشی از نوع پیش‌آزمون – پس‌آزمون با گروه گواه است. جامعه آماری پژوهش، شامل تمام افراد مبتلا به افسردگیِ مراجعه‌کننده به مراکز روان‌پزشکی و خدمات روان‌شناسی و مشاوره است که در بازه سنی 18 تا 50 سال قرار دارند. افراد نمونه به‌طور هدفمند از بین مراجعین مبتلا به افسردگی موسسه روانشناسی وفور انتخاب شدند و شرکت‌کنندگان به‌صورت تصادفی در دو گروه 15 نفری آزمایش و گواه گمارده شدند. تشخیص گذاری مبتلایان براساس مصاحبه بالینی روانپزشک و پرسشنامۀ افسردگی بک-2 بود. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه سبک‌های دفاعی آندرز (DSQ-40)، پرسشنامه تنظیم شناختی هیجان (CERQ) و نیز پرسشنامه افسردگی بک-2 است. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS نسخه26 و با آزمون کوواریانس تجزیه و تحلیل شدند. 
یافته ها: طبق یافته‌های پژوهش به کمک این رویکرد درمانی، می‌توان به افراد مبتلا به افسردگی کمک کرد تا سبک‌های دفاعی خود را از رشد نایافته و روان‌آزرده به سبک‌های دفاعی رشد‌یافته تغییر دهند و به‌جای استفاده از راهبردهای تنظیم هیجان سازش نایافته، بیشتر از راهبردهای سازش‌یافته استفاده کنند. بدین ترتیب می‌توان به بهبود و کاهش علائم افسردگی آنها نیز کمک کرد.
نتیجه گیری: نتایج نشان داد که روان‌درمانی پویشی فشردۀ کوتاه‌مدت بر تغییرات سبک‌های دفاعی و میزان انسجام شناختی هیجانی بیماران مبتلا به افسردگی، اثربخشی مطلوبی دارد.
متن کامل [PDF 901 kb]   (25 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/5/15 | پذیرش: 1401/11/2

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله اختلالهای عصبی تحولی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved | Iranian Journal of Neurodevelopmental Disorders

Designed & Developed by : Yektaweb