دوره 1، شماره 3 - ( 7-1401 )                   جلد 1 شماره 3 صفحات 30-21 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


روانشناسی تربیتی
چکیده:   (403 مشاهده)
زمینه و هدف: هدف از انجام تحقیق حاضر بررسی تأثیر شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌­آگاهی بر وحشت‌زدگی و اضطراب امتحان دانش­‌آموزان مبتلا به اختلال پانیک شهرستان کاشان بود.
روش: روش پژوهش نیمه‌­آزمایشی و طرح پژوهش از نوع پیش­‌آزمون– پس‌­آزمون با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل کلیه دانش‌آموزان مبتلا به اختلال پانیک شهرستان کاشان در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بود که به‌­صورت نمونه‌گیری در دسترس تعداد ۳۰ نفر از  دانش‌آموزان مبتلا به اختلال وحشت‌زدگی انتخاب و به‌­طور تصادفی در گروه آزمایش و کنترل  (هر گروه شامل ۱۵ نفر) جایگزین شدند. شرکت‌کنندگان ابتدا پرسشنامه اضطراب امتحان اسپیلبرگر، پرسشنامه وحشت‌زدگی گیرنبرگ (۱۹۸۹) را تکمیل نمودند و پس از انجام آموزش شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌آگاهی برای گروه آزمایش، مجددا هر دو گروه مورد سنجش قرار گرفتند. داده­‌هابا استفاده از نرم‌افزار spss۲۶ و به روش تحلیل کواریانس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: نتایج نشان داد بین دو گروه شرکت‌­کننده در پژوهش با توجه به سطح معناداری گزارش شده در اضطراب امتحان و وحشت‌زدگی در سطح ۰۵/. تفاوت معنادار وجود دارد (۰۵/۰P<).
نتیجه‌گیری: آموزش شناخت‌درمانی مبتنی بر ذهن‌­آگاهی توجه و آگاهی فرد را نسبت به احساسات جسمانی و روانی بیشتر می‌کند و احساس اعتماد در زندگی و پذیرش واقعی رخدادهای زندگی را به­‌دنبال دارد و این امر باعث کاهش اختلال وحشت‌­زدگی می‌شود. 
شماره‌ی مقاله: 8
متن کامل [PDF 1103 kb]   (543 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/12/12 | پذیرش: 1401/1/21 | انتشار: 1401/1/25

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.